maanantai 7. elokuuta 2017

Uudistunut vaatehuone Ikean Pax-järjestelmälläVinkkasin edellisessä postauksessa vaatehuoneemme uudistuksesta. Kun vaihdoimme makuuhuoneen ja vierashuoneen paikkaa keskenään, täytyi samalla muuttaa vaatehuoneenkin käyttötarkoitusta. Vaatehuone toimi aiemmin mm. toimistotarvikkeiden, lehtien ja kirjojen säilytystilana ja nyt meidän tuli saada tämä tila vaatesäilytykseen, sillä huoneessa ei ole muuta kaapistoa.

Halusin saada tilasta mahdollisimman toimivan ja muutamat neliöt tehokkaaseen käyttöön. Puntaroimme alkuun oviaukon isontamista, mutta tämä olisi edellyttänyt uudet liukuovet, joten skippasimme sen säästösyistä. Ajauduin Ikean sivuille ja pian olinkin jo suunnittelemassa uusia vaatekaappeja Pax-järjestelmän suunnitteluohjelmalla. Sillä sai kokeiltua todella näppärästi eri vaihtoehtoja, laskurin päivittäessä hintaa.


Päädyin kahteen 50 cm leveään, täyskorkeaan runkoon. Sisäpuolelle valitsin lankakoreja, laatikoita sekä housutelineet. Omat puolet minulle sekä miehelleni. Olin alunperin ajatellut valkoisia lankakoreja, mutta ne olivat juuri loppuneet hyllystä, joten otimmekin harmaat. Jälkikäteen ajateltuna kiva, että tilaan sai muutakin väriä ;)

Kaappeihin saa mahtumaan yllättävän paljon vaatetta! Tykkään siitä, että kaikki mekanismit on ulosvedettäviä. Näin vaatteiden esille ottaminen helpottuu huomattavasti verrattuna hyllykaappeihin. Pax järjestelmästä löytyy monenlaisia mekanismeja ja erilaisia sisusteita. Jäin haaveilemaan mm. kenkätelineistä ja korulokerikoista, mutta tila asetti rajoitteet näille.

Vaatekaappien jatkeeksi laitoimme kaksi vaatetankoa. Nämä hommasimme erikseen, sillä Ikeassa näitä oli vain määrämittaisina. Tangoille mahtuu suurin osa käyttövaatteistani (lisäksi muutama miehen huppari ja takkeja). Vaatteiden valitseminen on nyt niin helppoa ja kätevää! Vaatteet pysyvät paremmin järjestyksessäkin, kun kaikelle on oma paikkansa. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen!

Aurinkoista viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Uudistus näyttää toimivalle ja hyvälle!Tuo housutanko on kätevä!

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva uudistus! Noihin koreihin mahtuu hyvin vaatteita! Kivaa, kun taas postaat. Minäkin jopa sain tänään pienen postauksen aikaiseksi...Ihanaa ja lämmintä viikkoa Heli ❤

    VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3